Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi

Vizyon: Fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri; bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, metodlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, yeni teknolojileri kullanan, yeni bilgiler üreten ve yeni projeler hazırlayan, dünya ile yarışan, bilim adamı ve akademisyen yetiştiren, yüksek öğretim kurumlarına hazırlanan, etkili ve nitelikli, laik, çağdaş, demokratik ve değerler eğitimimizi alarak özümsemiş bireyler olarak yetiştirmektir.

Misyon: Öğrencilerimiizin bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerikli, özgüvenli olmalarını, problem çözümünde bilimsel yöntemi kullanma gerekliliğini kavramalarını, bilgi toplumunun gereksinimi olan araştırmacılar olarak yetişmelerini, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.

Başarılar:

Saatler:
Isınma: Klima
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Yerel alan- Adrese dayalı
Okulun Sınav Başarı Durumu: %70
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %70
Sportif Etkinlikler: Her çeşit spor etkinlikleri
Bilimsel Etkinlikler: Tübitak çalışmaları
Proje Çalışmaları:

WEB - https://sehitausal.meb.k12.tr

Adres - Kadıpaşa mh. Bostancıpınarı cd. No 41 07400 Alanya/Antalya

Öğretim Şekli :Tekli

Yerleşim Yeri - İlçe merkezi

Adres - Kadıpaşa mh. Bostancıpınarı cd. No 41 07400 Alanya/Antalya

Ulaşım Şehir içi araçlar

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 134 km. İlçe merkezine 0 km uzaklıktadır.